niedziela, 6 listopada 2011

Sałatka z kus kus i tuńczyka



  • 1 szklanka kus kus
  • 1 puszka tuńczyka w wodzie
  • ½ czerwonej cebuli
  • ½ papryki (kolor do wyboru)
  • ½ papryczki chili
  • 1 ogórek kiszony
  • 1 ząbek czosnku
  • garść natki pietruszki
  • 4łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
  • 2 łyżeczki octu z białego wina
  • sól i pieprz do smaku


Kus Kus przygotowujemy według opisu na opakowaniu. Warzywa kroimy na jak najdrobniejszą kostkę (tak drobną na ile pozwolą wam na to wasze zdolności operowania nożem). Czosnek i pietruszke siekamy bardzo drobno. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą za pomocą widelca, w ten sposób kuskus nie będzie posklejany, dodajemy oliwe, ocet, sół i pieprz. Sałatke na talerzu skrapiamy odrobiną oliwy i podajemy z grzankami.


SMACZNEGO...



2 komentarze:

  1. PANIE SŁONIU!!
    POPISUJE SIĘ PAN PRZEPISAMI KULINARNYMI A ZE ZNAJOMOŚCIĄ ORTOGRAFICZNEGO PISMA JEST PAN NA BAKIER---NIE TALEŻU A TALERZU
    PISZE SIĘ.

    OdpowiedzUsuń
  2. Drogi "Anonimowy" dziękuję za zwrócenie uwagi na ten błąd, został już oczywiście poprawiony. Chciałbym jednakże zauważyć, iż nie istnieje w języku polskim "pismo ortograficzne", a zasady ortografii.

    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń