- 1 szklanka kus kus
- 1 puszka tuńczyka w wodzie
- ½ czerwonej cebuli
- ½ papryki (kolor do wyboru)
- ½ papryczki chili
- 1 ogórek kiszony
- 1 ząbek czosnku
- garść natki pietruszki
- 4łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
- 2 łyżeczki octu z białego wina
- sól i pieprz do smaku
Kus Kus przygotowujemy według opisu na opakowaniu. Warzywa kroimy na jak najdrobniejszą kostkę (tak drobną na ile pozwolą wam na to wasze zdolności operowania nożem). Czosnek i pietruszke siekamy bardzo drobno. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą za pomocą widelca, w ten sposób kuskus nie będzie posklejany, dodajemy oliwe, ocet, sół i pieprz. Sałatke na talerzu skrapiamy odrobiną oliwy i podajemy z grzankami.
SMACZNEGO...
PANIE SŁONIU!!
OdpowiedzUsuńPOPISUJE SIĘ PAN PRZEPISAMI KULINARNYMI A ZE ZNAJOMOŚCIĄ ORTOGRAFICZNEGO PISMA JEST PAN NA BAKIER---NIE TALEŻU A TALERZU
PISZE SIĘ.
Drogi "Anonimowy" dziękuję za zwrócenie uwagi na ten błąd, został już oczywiście poprawiony. Chciałbym jednakże zauważyć, iż nie istnieje w języku polskim "pismo ortograficzne", a zasady ortografii.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam