sobota, 4 lutego 2012

Granita truskawkowa


Dzisiaj mam dla was przepis na superszybki deser. Jedyne co potrzebujemy do jego przygotowania to blender z funkcją kruszenia lodu. 


  • 1/2 opakowania mrożonych truskawek
  • 1    opakowanie śmietany 30%
  • 2    łyżki cukru
  • kakao do dekoracji





Truskawki z cukrem kruszymy w blenderze na bardzo małe drobiny, ale nie na jednolitą masę. Bitą śmietanę ubijamy na sztywno i ot cała filozofia :) Deser gotowy. Porcję truskawek przekładamy do kieliszka, lub pucharku, dodajemy solidną ilość bitej śmietany i posypujemy kakao. Tak jak pisałem wyżej, deser jest genialnie i prosty i przepyszny. 


SMACZNEGO...

1 komentarz:

  1. Jeszcze nigdy tego nie jadłem - najwyższy czas to zmienić ;) Dzięki!

    OdpowiedzUsuń