niedziela, 26 lutego 2012

Kremowy twarożek pesto



Przepyszny, pełnowartościowy i fantastycznie kremowy zielony twarożek pesto. Najlepszy ze świeżą bagietką lub ciemnym chlebem.


  • 1 opakowanie twarogu kremowego
  • 1 pęczek pietruszki
  • 1/2 szklanki słonecznika ( lub ulubionych orzechów)
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i świeżo mielony pieprz do smaku






Przygotowanie tego smakowitego twarogu jest banalnie proste i trwa dokładnie 2 minuty. Twarożek przekładamy do miseczki. W blenderze miksujemy na gładką pastę pietruszkę, czosnek i ziarna słonecznika z oliwą i octem. Powstałem pesto mieszamy dokładnie z twarogiem i doprawiamy solą i pieprzem do smaku i gotowe! Mamy przepyszne śniadanie.


SMACZNEGO...


1 komentarz:

  1. świetne! a to pierwsze zdjęcie baaardzo apetyczne :)

    OdpowiedzUsuń