Przepyszny, pełnowartościowy i fantastycznie kremowy zielony twarożek pesto. Najlepszy ze świeżą bagietką lub ciemnym chlebem.
- 1 opakowanie twarogu kremowego
- 1 pęczek pietruszki
- 1/2 szklanki słonecznika ( lub ulubionych orzechów)
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól i świeżo mielony pieprz do smaku
Przygotowanie tego smakowitego twarogu jest banalnie proste i trwa dokładnie 2 minuty. Twarożek przekładamy do miseczki. W blenderze miksujemy na gładką pastę pietruszkę, czosnek i ziarna słonecznika z oliwą i octem. Powstałem pesto mieszamy dokładnie z twarogiem i doprawiamy solą i pieprzem do smaku i gotowe! Mamy przepyszne śniadanie.
SMACZNEGO...
świetne! a to pierwsze zdjęcie baaardzo apetyczne :)
OdpowiedzUsuń