Mam dla Was dzisiaj dwa przepisy(właściwie trzy), które razem tworzą genialny obiad. Najpierw przygotujemy duszoną kiszoną kapustę z grzybami i boczkiem, a w następnym poście podam przepis na dwa super farsze na pierogi - z kaszanką i jabłkiem oraz z kaszą gryczaną, grzybami i boczkiem.
Duszona kiszona kapusta:
- 70 dag kiszonej kapusty (ja zawsze wybieram, tą najmocniej kiszoną)
- 2 marchewki
- 1 cebula
- 1/2 opakowania wędzonego boczku w plastrach (może być również boczek w kawałku pokrojony w cienkie paski)
- 1 łyżeczka pasty paprykowej (ja mam węgierską, ale super będzie też harrisa)
- 1 listek laurowy
- 3 ziela angielskie
- 4 goździki
- 1 garść suszonych grzybów
Tak przygotowana kapustka jest cudownie aromatycznym dodatkiem nie tylko do pierogów, ale i innych dań obiadowych.
SMACZNEGO...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz