czwartek, 18 kwietnia 2013

Marchewka Teściowej i wyjazd na półfinał Blogerchefa


Jutro o 6:18 wyruszam na półfinał konkursu BlogerChef do położonego w sercu Jury Krakowsko - Częstochowskiej hotelu Poziom 511 Design&Spa, a korzystając z wizyty rodziców lepszej połowy, podrzucam wam dzisiaj przepis na pyszny dodatek do obiadu. Marchewka Teściowej, czyli marchewka gotowana na parze i podsmażana na masełku z bułką tartą. 

  •  4 - 5 marchewek, pokrojonych w słupki
  • 2 łyżki masła
  • 3 łyżki bułki tartej 
  • sól i pieprz do smaku


Marchewkę kroimy w słupki i gotujemy na parze. Ugotowaną marchewkę podsmażamy na maśle z bułką tartą i doprawiamy do smaku solą lub pieprzem. Taka marchewka jest idealna jako dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska.

SMACZNEGO...

4 komentarze:

  1. bardzo chetnie wypróbuję bo wyglada bardzo smakowicie

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny pomysł. Bardzo smaczne. Zakochałem się w prostocie przepisu. MEGA!!

    OdpowiedzUsuń