Jutro o 6:18 wyruszam na półfinał konkursu BlogerChef do położonego w sercu Jury Krakowsko - Częstochowskiej hotelu Poziom 511 Design&Spa, a korzystając z wizyty rodziców lepszej połowy, podrzucam wam dzisiaj przepis na pyszny dodatek do obiadu. Marchewka Teściowej, czyli marchewka gotowana na parze i podsmażana na masełku z bułką tartą.
- 4 - 5 marchewek, pokrojonych w słupki
- 2 łyżki masła
- 3 łyżki bułki tartej
- sól i pieprz do smaku
Marchewkę kroimy w słupki i gotujemy na parze. Ugotowaną marchewkę podsmażamy na maśle z bułką tartą i doprawiamy do smaku solą lub pieprzem. Taka marchewka jest idealna jako dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska.
SMACZNEGO...
bardzo chetnie wypróbuję bo wyglada bardzo smakowicie
OdpowiedzUsuńNapisz koniecznie jak Ci smakowało.
UsuńTrafnie.
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł. Bardzo smaczne. Zakochałem się w prostocie przepisu. MEGA!!
OdpowiedzUsuń